Vilmeks İç ve Dış Ticaret ve Metal Sanayi A.Ş.

Başarı Hikayesi

Şirkette farklı yazılımlar kullanarak iş süreçlerini yönetmek durumunda olduklarını ifade eden Vilmeks CFO’su Mehmet Caner Doğan, kullandıkları yazılımlar arasında veri entegrasyonu olmadığından dolayı, raporlama süreçlerinde bugüne kadar bütünsel bir yaklaşıma kavuşamadıklarını ifade ediyor. İşte Caner bey’in kendi ağzından Vilmeks’in Reportql ile yaşadığı dönüşüm hikayesi:

İşimiz gereği birden fazla yazılım kullanmak durumundayız. Muhasebe tarafında Mikro Yazılım, CRM tarafında Mikro entegreli TORK CRM ve diğer iştirakimiz VS Trading’in iş süreçlerinde ise başka bir yazılım kullanıyoruz. Ancak tüm bu uygulamaların raporlama süreçlerini yönetmek büyük bir zorluk oluşturuyor. Şirket içerisinde bir IT yapılanması da olmadığı için, raporlama için farklı iş ortakları/bayi ile çalışmak durumundayız. Rapor talebinin bizden çıkması, geliştirme süreci ve yayına alınması gibi adımlar maalesef iş süreçlerimize negatif yansıyor. Verimlilik kayıpları yaşamamıza sebep oluyor.

01

Yeni Arayış

Bizim için en büyük motivasyon, raporlama süreçlerini daha verimli hale getirmekti. Farklı veritabanları üzerinden raporları hızlı ve doğru bir şekilde çekebilmek, veriye anında erişebilmek ve bu süreçleri otomatize edebilmek için yeni bir araca ihtiyaç duyuyorduk. Bu ihtiyaçları karşılamak için TORK CRM’inde geliştirici şirketi Kuadron’un popüler raporlama aracı Reportql ile tanıştık.
02

Demo / POC Süreci

Reportql ile geçirdiğimiz demo ve POC süreci son derece verimli geçti. Lokal bir kurulum gerçekleştirdikten sonra Reportql'in potansiyelini tam anlamıyla tecrübe ettik. Özellikle farklı veri kaynakları üzerinden oluşturulan dashboardlar ve raporlama süreçlerini otomatize edebileceğimiz mekanizmaları deneyimlemek bizim açımızdan en ilgili çeken noktalar oldu. Raporlama hizmeti aldığımız iş ortaklarımızın, ürün üzerinden sadece SQL ile kolayca rapor oluşturabilmeleri, dikkatimizi çeken bir diğer başlık oldu.
03

Karar Aşaması

Reportql’in tercih edilmesinin ana sebebi; departman yöneticilerinin tek bir uygulama üzerinden tüm raporlara erişebilmesi oldu. Ayrıca hedef bildirim ve planlanmış e-mail rapor özellikleri karar aşamasında etkili oldu. Bu özellikler, yöneticilerin manuel müdahale olmadan güncel verilere doğru zamanda ulaşmasını sağlayarak iş süreçlerini hızlandırdı.

Elde Edilen Faydalar

Reportql, stratejik kararlarımızı veriye dayalı ve hızlı bir şekilde almamıza olanak tanıdı. Raporların zamanında ve doğru bir şekilde yöneticilerimize ulaşmasını sağladı, böylece daha bilinçli ve hızlı kararlar verebiliyoruz. Planlamış e-mail raporlar ile hedef bildirimler, manuel hata riskini en aza indirerek zaman ve maliyet tasarrufu sağladı. Reportql ile iş süreçlerimizi büyük ölçüde iyileştirdik. Raporlama süreçlerimizin otomatikleşmesi ve hedef bildirimlerle anında bilgilendirilmemiz, iş akışımızı daha verimli hale getirdi. Bu da müşteri memnuniyetini artırarak iş sonuçlarımızı olumlu yönde etkiledi.

Vilmeks, Reportql’in sunduğu avantajlar sayesinde raporlama süreçlerinde büyük bir dönüşüm yaşadı. Farklı veri kaynaklarından asenkron veri çekip, gösterebilme yeteneğine sahip olan Reportql, client ve serverside gridler, pivot tablolar, chartlar ve content boxlar şeklinde elementlerin kolayca oluşturulmasına zemin hazırladı. Reportql ile siz de veri görselleştirme ve raporlama ihtiyaçlarınızı en verimli şekilde çözebilirsiniz. Ücretsiz deneme için hemen buraya tıklayarak hesap oluşturun!